GK Music Free - шаблон joomla Видео

Matsedel

Exempelmatsedel från vår förskola

Måndag

KALKONFALUKORV. OCH POTATISMOS TOMATER,SALLAD,GURKA

Tisdag

PASTASOPPA MED ROTSAKER OCH BROCCOLI.

Onsdag

KOKT KYCKLING MED RIS OCH CURRYSÅS, FRYST GRÖNSAKSBLANDNING

Torsdag

LAX, POTATISMOS OCH FÄRSKA GRÖNSAKER

Fredag

TACOS OCH OLIKA GRÖNSAKER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




VÄLKOMMEN TILL MATSEDELN.

RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR   

Alla grönsaker är ekologiska eller nyckelhålsmärkta all potatis är från Hillesta samt det vi odlar själva.Ekolamm från Sävö där även det mesta av nötköttet kommer ifrån och all kötthantering sker via Stigtomta slakteri.Köttfärs är färsk som kommer från Trossen och endast från Naturbrukskött (besättningar från naturreservat).Kyckling är från kronfågel där jag via besök och kontroll av deras besättningar och hantering av uppfödningen väljer ut från vilka gårdar. Jag tillför inget socker eller mjöl förutom typ pannkaka som kräver det .Mjöl och torra varor är viktigare för mig att det finns rätta tillsatser och är rätt berikade än att välja eko som odlas på magra marker samt bredvid E4 och där viktiga ämnen saknas som våra barn verkligen behöver för att må bra. Det enda fläskkött vi äter är scans ekobacon som är lättrökt och gott. Jag använder ÄKTA VARA som verktyg för att ta reda på olika varors innehåll och godkända producenter .Vi är mycket glada för att alla barn äter bra.Det informeras mycket om fisk i media och den fisk som jag använder är odlad norsk lax som köps via Ica Trossen samt torsk som är Msc märkt och fiskad i Nordsjön. Även om det kommer olika larmrapporter om dioxiner i fisk så väljer jag fisk från områden som är noggrannt utvalda.